Je hebt waarschijnlijk al veel horen praten over het reinigen van jaloezieën met azijn of magisch wasmiddel. Bewaar deze voor iets belangrijks. U kunt de meeste van onze jaloezieën schoonmaken met een schone, vochtige doek, een droge stofzuiger of een stofzuiger.

Net als de meeste woonaccessoires en meubels, hoe beter u voor uw raamdecoratie zorgt, hoe langer u het meegaat. Volg deze korte en eenvoudige schoonmaak- en onderhoudsroutine regelmatig om ervoor te zorgen dat uw jaloezieën lang meegaan.

Rolgordijnen

Schoonmaken

Dankzij het polyester materiaal zijn rolgordijnen zeer eenvoudig te reinigen. Het is voldoende om stof of vuil gewoon met een vochtige doek af te vegen; als er een paar hardnekkige vlekken zijn, verwijder ze dan met een spons of een oude zachte tandenborstel.

Opslag

Om uw rolgordijn op te bergen, rolt u het gewoon op de buis op en stopt u het rolgordijn in een doosje. Zorg ervoor dat je jaloezieën niet tegen een hard oppervlak wrijven om patroon- en kleurschade te voorkomen.

 

Verticale jaloezieën

Schoonmaken

Stofzuig de lamellen met behulp van een stofzuiger om uw verticale jaloezieën schoon en fris te houden. Als sommige lamellen vlekken krijgen, kunt u de lamellenstof met de hand wassen of in de machine plaatsen. Of gebruik een zachte borstel om kleine hardnekkige vlekken te verwijderen.

Opbergen

Haal alle verticale lamellen van een leuning. Als u ruimte wilt besparen, kunt u alle lamellen samen oprollen, zoals ze zijn binnengekomen. Of u kunt al uw verticale lamellen in een doos stoppen. Buig de latten niet om beschadiging te voorkomen.

 

Jaloezieën en houten jaloezieën

 schoonmaken

Gebruik een droge stofdoek of een schone, vochtige doek om uw jaloezieën schoon te maken. Of maak het werk gemakkelijker met een jaloezieënborstel. Bij het reinigen van jaloezieën, van hout of metaal, maak ze over de lamellen heen schoon, niet op en neer. Zorg ervoor dat het overtollige water onmiddellijk wordt afgeveegd om te voorkomen dat uw echte houten jaloezieën vervormen.

Opslag

Bewaar uw jaloezieën in een gesloten/gecomprimeerde positie. Zorg ervoor dat de lamellen recht worden gehouden en niet gebogen zijn. Het is van cruciaal belang om uw houten jaloezieën op een droge en koele plaats te bewaren, om kromtrekken te voorkomen.

Gordijnen & vouwgordijnen

Schoonmaken

Zoals de meeste stofaccessoires zijn gordijnen gemakkelijk en gemakkelijk schoon te maken. Stofzuig uw zachte stoffen rolgordijn of gordijn met behulp van de stofzuigerbevestiging. U kunt uw zachte stoffen raamdecoratie meenemen naar de stomerij, vergeet niet de koorden en de onderbalk voorzichtig te verwijderen om de stof los te maken.

Opslag

Het opbergen van uw zachte doek of gordijn is een fluitje van een cent. Vouw het gewoon op en leg het in een doos; dankzij de productstructuur neemt het niet te veel van uw opslagruimte in beslag.

 

Plisségordijnen

Schoonmaken

Geplooide jaloezieën vragen wat meer tijd en delicatesse om schoon te maken. De beste optie is om uw jaloezieën te reinigen met een stofzuiger of stofdoek. Wees echter delicaat om ervoor te zorgen dat u de geplooide textuur van een rolgordijn niet verpest.

Bunch’ (comprimeer het rolgordijn in de open positie) ‘s nachts minstens één keer in de twee weken om de plooien knapperig te houden.

Bewaren

Bewaar uw plisségordijn in een gesloten/gecomprimeerde positie. Op deze manier neemt het weinig ruimte in beslag en blijft het knapperig in de plooien. Bevestig je jaloezieën aan een hoofdrail met een stang om ervoor te zorgen dat ze niet uitklappen.

 

Shutters

Schoonmaken

U moet uw rolluiken behandelen zoals u elk meubelstuk zou behandelen. Gebruik een zachte, schone doek voor het afstoffen of zelfs de borstel op uw stofzuiger. Vermijd het gebruik van schurende reinigingsmiddelen.

Wij raden u aan de bevestigingsschroeven regelmatig te controleren op roest en ervoor te zorgen dat ze niet losraken.

Opslag

Als u ooit uw rolluiken voor enige tijd wilt verwijderen, bewaar ze dan op een droge, schone plaats, net als elk ander meubelstuk. Vermijd het opstapelen van uw rolluiken.

 

Algemene tips

Hoewel de reinigingsprocedures van type tot type kunnen verschillen, zijn er enkele algemene regels die u moet volgen om blinde schade te voorkomen.

– laat geen vocht op de jaloezieën neerslaan.

– gebruik een schone, vochtige doek om alleen vuil of vocht af te vegen.

– gebruik geen afwasmiddel of reinigingsmiddelen om patroon- en kleurschade te voorkomen.

– geen enkel onderdeel van het blinde mechanisme oliën of smeren. Dit kan schade veroorzaken en een teveel aan smeermiddel kan de stof beschadigen.

– zorg voor voldoende ventilatie in de ruimte om schimmelvorming te voorkomen.